A termékeket először fagyasztják, majd vákuum alatt hosszan és kíméletesen melegítve addig szárítják, amíg az összes nedvesség eltávozik belőle. A tápanyagok, mivel a gyártás során egyáltalán nem alkalmaznak hősokkot, csak igen alacsony mértékben károsulhatnak. Vita nélkül ez a legtermészetesebb módja a szárított eledelek előállításának. A liofilizálás azonban igen drága eljárás, így sajnos a termékek árai is viszonylag magasak. Viszont e magas árak láttán azt is érdemes számításba vennünk, hogy miként a levegőn szárított termékek esetében, itt is szükség lehet rehidratációra, azaz vízben áztatásra, így egy zsák tartalma jóval hosszabb ideig ki fog tartani, mint a hagyományos termékeké.
A fagyasztva szárítás más országokhoz hasonlóan Magyarországon is magas árkategóriájú és prémium eljárásnak számít. Kevés gyártó szortimentjében található meg. Az éheskutya.hu csapata ezek közül kettőt válogatott be portfóliójába. A kanadai Orijen, és a cseh PetFarmFamily eledeleit, amelyeket tudomásunk szerint a legmagasabb sztenderdeknek megfelelően készítik el.