Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Fagyasztva szárított

Éheskutya.hu
2020. 12. 23. 00:00:00
Fagyasztva szárított Fagyasztva szárítás: Az eljárás két igen speciális és mégis hagyományos és természetes tartósítási eljárást ötvöz, ezekkel pedig teljes mértékben elkerülhető a tartósítószerek használata.

A termékeket először fagyasztják, majd vákuum alatt hosszan és kíméletesen melegítve addig szárítják, amíg az összes nedvesség eltávozik belőle. A tápanyagok, mivel a gyártás során egyáltalán nem alkalmaznak hősokkot, csak igen alacsony mértékben károsulhatnak. Vita nélkül ez a legtermészetesebb módja a szárított eledelek előállításának. A liofilizálás azonban igen drága eljárás, így sajnos a termékek árai is viszonylag  magasak. Viszont e magas árak láttán azt is érdemes számításba vennünk, hogy miként a levegőn szárított termékek esetében, itt is szükség lehet rehidratációra, azaz vízben áztatásra, így egy zsák tartalma jóval hosszabb ideig ki fog tartani, mint a hagyományos termékeké.

 

A fagyasztva szárítás más országokhoz hasonlóan Magyarországon is magas árkategóriájú és prémium eljárásnak számít. Kevés gyártó szortimentjében található meg. Az éheskutya.hu csapata ezek közül kettőt válogatott be portfóliójába. A kanadai Orijen, és a cseh PetFarmFamily eledeleit, amelyeket tudomásunk szerint a legmagasabb sztenderdeknek megfelelően készítik el

Fagyasztva szárított eledeleinket itt találják (link). 

Tartalomhoz tartozó címkék: Elkészítési eljárások

Keresés