Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Labrador retriever

Röviden a fajtáról

labradorRetriever, azaz, aki valamit visszahoz. A Labrador retriever egy funkcionális munkakutya volt. Azoknak akik elkezdték tenyészteni ez a tulajdonsága tetszett meg leginkább. Főleg vizes élőhelyeken használták vadászatok alkalmával. Észak-Amerikából (Új-Fulland, nem Labrador-félsziget (érdekes, ugye?! )) került vissza a fajta Angliába, ahol elkezdődött a nemesítése, és végül a 20. század elejére megszületett a Labrador sztenderdje. Persze már az első tenyésztőknek is feltűnk a kedvessége, családbartásága, alkalmazkodása és munkabírása. Így rövid úton az egyik legismertebb és kedveltebb családi kutyává fejlődött.

 

Az életben

BrandonBrandon immáron 2,5 éve a családunk része. Fehér színe igen ritka a labradorok között, de nem egyedülálló. Szűre rövid, de amikor évente kétszer hullatni kezdi, ezt nem így látjuk. :) Az már sokkal meglepőbb, hogy a fajtasztenderdtől eltérően utálja a vizet. Persze ehhez hozzájárulhat, hogy első dolgunk amikor a tenyészetből hazahoztuk, egyből a zuhany alá vezetett, mert már akkor is szeretett jó koszos lenni. Jó példája ez annak, hogy minden kutya más és más, és befolyásolja a családi környezet is. A madarakat viszont kifejezetten "kedveli", ebben igazi Labrador. Csakúgy, mint a családszeretete és türelme. Mindig velünk akar lenni, eleinte nagyon nehéz volt őt még kis időre is magára hagyni. Mivel rendkívül intelligens, idővel megértette, hogy a gazdi haza fog jönni, és már megbízik bennünk. A gyerekeket imádja, de legalább is eltűri, bármit csinálhatnak vele. Ő még az ételt is engedi kivenni a szájából. Szándékosan semmi rosszat nem tudna tenni nekik. Mozgás igénye közepes, némi határok között mozog. Minden nap szeret játszani, futni, de hosszabb távokat már kevésbé bírja (úgy 5-8 km a határ, amit még kényelmesen lefutott). Persze minden távhoz szoktatni kell a kutyát, még ha olyan energia bomba is, mint egy Labrador. Nem is árt ha mozgunk velük, mert az étvágya lenyűgöző. Ha nem lenne allergiás a csirkére, azt mondanám, hogy mindent megeszik, és mindig kérne még :), egy igazi "porszívó". Ez persze felelősség, mivel nem mindegy mivel, mikor, hányszor etetjük. Volt ő már 40 kiló felett is. De helyes táplálás-mozgás kombinációval kordában lehet tartani a pocakját.       

 

 

Tipp

Mint Brandon példája is mutatja a labradorok imádnak enni, emiatt hajlamosak a túlsúlyra és az elhízásra. A Polaris receptjei magas proteintartalmukkal, mérsékelt zsírtartalmukkal és természetes L-karnitinnel segítik az ideális testtömeg elérését és támogatják a megfelelő zsíranyagcserét. Egy átlagos, vagy korlátozott mozgási képességekkel rendelkező családban is jó, fajtaspecifikus eledel. 

 

 
   Polaris Labrador Retriever Bárány-Lazac      Polaris Junior Labrador Retriever Bárány-Lazac
5.490 Ft-tól   5490 Ft-tól
1.536,75 Ft/kg   1.536,75 Ft/kg
 

 

Keresés