Szárított BARF

A levegőn szárításos eljárás feltalálása egy fontos előrelépést hozott a piacon. Ennél az eljárásnál ugyanis a hozzávalókat már nyersen, frissen (szárítás és darálás nélkül) dolgozzák össze. Az eledel előkészítése itt is gőzöléssel és durva darálással kezdődik, aztán kíméletes evaporációval folytatódik. Így a hozzávalók sokkal jobban megőrzik tápanyag-, enzim- és vitamintartalmukat, a bennük lévő protein pedig nem veszti el az állagát. A végtermékek apróknak, és főleg könnyűeknek tűnnek, de mivel fogyasztás előtt a legtöbb ilyen terméket egy ideig langyos vízben kell áztatni, akár 4-szeresére is felduzzadhatnak. Amikor az adagokat mérjük ki, mondjuk egy adagolópohár segítségével, figyeljünk arra, hogy a felduzzadt változatot vegyük alapul. Ebből következik, hogy a megfelelő adag eléréshez sokkal kevesebb tápra lesz szükségünk, mint a hagyományos tápok esetén.
Rendezés: