Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Termékkiválasztási elveink

A kutyaeledelek piaca óriási!

Vannak köztük csapnivaló tápok, és remek eledelek. Ezer és ezer gyártó, millió terméke várja a vásárlókat. Nagyon nehéz a választás, szinte lehetetlennek tűnik az összehasonlítás a témába belecsöppenő vásárlók számára. 

 

Az Éheskutya.hu ebben próbál segíteni!

(Bővebben rólunk itt olvashat)  

 

Információból inspiráció

Ha fentiekben említett termékdömping nem lenne elég, úgy hamar rájöhetünk, hogy információból még több áll rendelkezésünkre. A márkák saját weboldalaitól a valódi összetevők listáin keresztül, az internet és néhány szereplőjének jótékony ismeretterjesztő tevékenységén át, összefoglaló és összehasonlító honlapokig. Hónapokig lehetne felkutatni és elemezni ezeket a csatornákat. 

Az Éheskutya.hu arra tesz kísérletet, hogy ezt a munkát Ön helyett elvégezve, utat mutasson és ajánlatot adjon Önnek.  

A következőkben kifüggesztünk párat az információk tengeréből a saját üzenőfalunkra, amelyek nagy hatással voltak ránk, amelyek alapján végül mi válogattunk, és amelyek mentén kívánunk haladni a jövőben is minden új eledel kiválasztásakor. 

 

1) Dr. Susan Thixton állatvédő ügyvéd, állatjogi aktivista asszony teljes tevékenysége, aki éves Önmaga is felállított egy olyan evaluációs rendszert, amely alapján márkáktól teljesen függetlenül listázni és összehasonlítani lehet az USÁ-ban bejegyzett és ott forgalomban lévő márkák termékeit. Az Ő listája  olyan mérföldköveket határoz meg, mint az összetevők kiegyensúlyozottsága - minőségi garanciája - emberi fogyasztásra való alkalmasság, certifikált gyártásból származik-e - humánusan kezelt tenyésztésből származik-e - Organikus termékek-e - A termékek igazolt származása. Ez alapján készül már évek óta a "Susan Thixton éves listája, avagy mely termékeket adnám tiszta szívből a kutyámnak" - link 

2) Perlaki Fanni, a hazai BARF közösség egyik oszlopos tagja, aki kutya dietetikusként youtube csatornájával és most már saját BARF bolthálózatával is igyekszik a nyers etetést megismertetni és megszerettetni a magyar közösséggel. Rengeteg hasznos videója közül egy, a "Láthatatlan összetevők vizsgálata, avagy a szénhidrát számolása", az amelyet figyelmükbe ajánlanánk. Ebben ahhoz kapnak támpontot, hogyan hasonlítsák össze a magyarországi forgalomban lévő kutyaeledeleket, azok összetevői, különösen a kutyák számára sokszor emészthetetlen gabonákból álló növényi szénhidrátok alapján - link  

3) Rodney Habib egy kanadai közösségi média személyiség, állati jogi aktivista, aki a világ egyik legnagyobb kisállítokkal foglalkozó facebook csoportjának alapítója. Mind ez az oldal, mind a youtube csatornája könyörtelen összehasonlításokat és leleplezéseket tartalmaz a kutyaeledelekről. Az itt található youtube videóban egy szuperprémium termékek összehasonlításainak lehetőségeivel, foglalkozik, amelyben kitér az összetevő listákra, 1% alatti marketing összetevőkre, ernyő-esernyő összetevőkre, százalék markerekre stb. Remek videó - link

4) Dr. Karen Becker a világ egyik, ha nem a legkövetettebb állatorvosa. Még pályájának elején készített egy rangsort a Kutyaeledelek egészségességi rangsorolásáról, amelyet folyamatosan egyenget még a mai napig is. Ezt a rangsort tekintjük mi is weboldalunk egyik vezérlő elvének. Ez alapján következnek a felső menüben az egyes kategóriák is, illetve ez alapján húztuk meg a vonalat, hogy milyen termékekkel nem kívánunk dolgozni a weboldalunkon. Az itt található link angol nyelvű, de a listát magyarra fordítva megtalálja lejebb ebben a cikkben is: Kutyaeledelek egészségességi rangsor - Eredeti video: - link 

5) Elkészítési eljárások ismerete. Előnyeik és hátrányai áttekintése. Erről szintén rengeteg cikket lehetne linkelni, de engedjék meg, hogy a saját összefoglaló cikkünket ajánljam a témában  link

 

Inspirációból kínálat, avagy amit nálunk találhat

A fentiek valóban csupán cseppek az információk tengerében de ránk nagy hatással voltak, abban, hogy inspiráló összefoglalóikból kiindulva kialakítsuk irányelveinket és végül kínálatunkat. 

 

Az éheskutya.hu kritériumrendszere:

- Friss húsból készült termékek  (kizárólag húslisztet tartalmazó termékek kizárása) 

- Gabona-, és gluténmentes termékek (maximum csökkentett gabonatartalmú termékek) 

- Általános mentes termékek (BPA-, GMO-, Hozzáadott cukor-, Burgonya-, Szójamentes termékek)

- Különleges eljárással készült termékek (Kézzel töltött húskonzervek, Hidegen sajtolt, Levegőn szárított, liofizált - fagyasztva szárított termékek)

- Speciális étrendekre koncentráló termékek (Hipoallergén, Monoprotein, Fajtaspecifikus, vagy Holisztikus termékek, Diétás)

- Kor-, és méretre koncentráló termék.

 

Ezek tehát azok az elvek, amely alapján a piacon található márkákat szűrtük, majd az éheskutya közönségének ajánljuk. 

 

Honlapunkon jelenleg a következő márkák válogatott termékei szerepelnek:

Orijen (by Champion Petfoods) 5/5

Barf Magyarország (by Barf Food Europe) 5/5 

N&D (Natural&Delicious by Farmina) 4/5

Carnilove (by Vafo Praha aka. Brit) 4/5

Jack Premium Dog Food (by Rodent Hungary) 4/5

Polaris (by Partner in Pet Food) 4/5

Fresco (by Fresco Dog Foods) 5/5

Kudo (by Danube Petfoods) 4/5

Petpincér (by Petpincér Dog Food) 5/5

PFF (PetFarmFamily) 4/5

 

Nem, valóban nem árulunk minden tápot! Figyelünk továbbá arra is, hogy ne általánosítsunk amiatt, hogy egy-egy márkát már beválogattunk az összeállításba. A márkák egyes termékeit, termékvonalait is értékeljük. Ha például egy márka bizonyos termékei felelnek csak meg elvárásainknak, akkor csak azok a termékeket fogja megtalálni az oldalon, másokat nem. 

 

Termékosztályozási elveink a következők:  

Minden termék 5 értékelési osztázatot kap, melynek végül az átlaga adja a termék pontszámát. 
1) Hozzávalók (Emberi fogyasztás, superpremium - állati fogyasztású, fillers, esernyő hozzáv-egyértelmű olvashatóság stb.)
2) Kiegyensúlyozottság (Teljes értékű vagy kiegészítő, rejtett szénhidrát tartalom, csontok, olajok)
3) Elkészítési eljárás (Nyers, nyers fagyasztott, főtt, nyers szárított, liofizált, hidegen sajtolt, pástétomok, extrudált)
4) Kinézet-csomagolás (Húsdarabok,vagy csontok, színezék, avasodás, olvadás elleni védelem, csomagolás BPA mentessége)
5) Kényelem (elkészítést igényel-e cserébe tudás, hogy jo., további intézkedések, hozzáadott anyagok, tárolás) 

 

Reméljük elveink, és az alaposan válogatott kínálatunk elnyeri tetszésüket, és rendszeres vásárlóink között tudhatjuk majd Önöket. 

 

Üdvözlettel, 

az Ön Éheskutya.hu csapata

 


Dr. Becker egészséges kutyaeledelek listája:

A legjobbtól a legrosszabbig:
1 - Teljes értékű, házilag készített, kiegyensúlyozott nyers eledel 
2 - Teljes értékű, házilag készített, kiegyensúlyozott főtt eledel
3 - Teljes értékű, üzemileg előállított, előcsomagolt fagyasztott, kiegyensúlyozott, nyers eledel 
4 - Teljes értékű, szárított vagy fagyasztva szárított eledel
5 - Teljes értékű, üzemileg előállított, előrecsomagolt főtt eledel
6 - Teljes értékű, emberi fogyasztásra alkalmas húsból készített nedves eledel
7 - Teljes értékű, szuperpremium jelzésű, de nem emberi fogyasztásra szánt húsból készített nedves eledel
8 - Teljes értékű, emberi fogyasztásra alkalmas húsból készített, gabonamentes száraz eledel
9 - Teljes értékű, nem emberi fogyasztásra szánt húsból készített, nem gabonamentes, de jó összetevőket használó száraz eledel
10 - Ismert márka teljes értékű, nem premium nedves eledele
11 - Áruházlánc saját márkás, teljes értékű száraz eledele
12 - Alacsony kategóriás kiegészítő eledelek
13 - Nem kiegyensúlyozott, házi maradékokon alapuló házi koszt.

 

Keresés