Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Brit (by Vafo Praha aka. Carnilove)

A Brit Csehország egyik legnagyobb gyártójának a családi vállalkozásból nagyra nőtt, Vafo Praha s.r.o.-nak a prémium márkája (t.k. Carnilove). A cég több mint húsz éve foglalkozik állattakarmány előállítással, melyeket mára közel 70 országba exportálnak. Termékeik a közép és felső kategóriájú úgynevezett holisztikus (természethez közeli) eledelek közé tartoznak. A Fresh termékcsalád valamint a konzervek kizárólag frissen csontozott húsból készülnek, és olyan más eledelgyártóknál különlegességnek számító, mégis a kutya-ősök természetes étlapján szerepelt, húsokat is tartalmaznak, mint a lazac, makréla, strucc, fácán, szabad tartású bárány vagy vaddisznó. A márka továbbá hangsúlyt fektet rá, hogy tápjai gabonamentesek legyenek, melynek jelentősége, hogy az első számú legelterjedtebb "kitöltő anyagot" száműzik az ételből, garantálva a legmagasabb természetes alapanyagtartalmat, és ezzel együtt a kellő vitamintartalmat. 

 

Mely termékeket választottuk a gyártó választékából?

- A Brit termékpalettája relatíve széles. Jutalomfalatok, konzervek, pástétomok és száraz eledelek találhatóak meg benne. Egyelőre csak a Care és a későbbiekben a Fresh termékcsaládokat teszteljük és válogattuk be kínálatunkba. Előbbiek főként húslisztet, valamint keverten friss húst is. Utóbbiak azonban kizárólag friss húsból készülnek, tehát ideálisak, az eheskutya.hu elveihez igazíthatóak. 

 

Miért választottuk a(z) Brit (by Vafo Praha aka. Carnilove)-t az éheskutya.hu közönsége számára?

- Termékeik egyedi összetevőkkel rendelkeznek (vadhúsok, különböző halak, zöldségek, és növények, stb), GMO, és adalékanyagmentesek.

- Az összes általunk választott termékük gabonamentes.

- A termékmixet olyan alapanyagokból állítják össze, amely a kutyák eredeti táplálékául is szolgálhatott a múltban, ezért úgynevezett holisztikus eledeleknek hívjuk a tápokat.  

- A FRESH termékcsalád és a konzervek frissen csontozott húst tartalmaznak, nem pedig húslisztet. 

- Több terméknél a csirkezsírt lazacolajjal helyettesítik, így sok omega 3 és 6-ot tartalmaz. 

 

Esetleges negatívumok? 

- A termékek többsége növényi rostforrásként burgonyát vagy zöldborsót tartalmaz. Ezen termékek megítélése kétes. Sok jó tulajdonságuk mellett sokan ezeket is szükségtelennek tartják az eledelben, és kiveszik a tápokból. Ha a kutya az ilyen termékeket nem tolerálja jól, érdemes figyelni rájuk.

- Néhány termékvonal kivételével baromfi zsírt, ugyan nem, de csirke májat találunk a termékben, ezért hipoallergénnek nem nevezhetőek. A máj kifejezetten remek eledel, de ha a kutyus allergiás a csirkére a májára is az lehet.  

- Az extrudálási eljárás, annak minden előnyével és hátrányával. Az eljárásról bővebb információkat itt olvashatnak.

 

Az éheskutya.hu értékelése: 

A(z) Brit (by Vafo Praha aka. Carnilove) termékei átlagon felüli mennyiségű, megnevezett (!) összetevőkből, főleg húsból, vagy húslisztből készülnek, átlagon felüli állati proteint és zsírt tartalmaznak, szénhidrát tartalmuk átlagos. De az egyes termékvonalak eltérőek, azért érdemes odafigyelni az összetevőkre vásárlás előtt. Így az egyik legismertebb minőségi kutyaeledel gyártó általunk válogatott termékeinek vásárlása minden kutyatulajdonosnak:

Az egyes termékek értékelési átlaga, szigorú értékelési rendszerünk alapján:

3/5

 

        

Keresés