Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Német juhászkutya

Röviden a fajtáról

labradorA Német juhászkutya magyar neve, gyakorlatilag egy fajtaleírás. Németországban nemesítették ki a fajt, ahol főleg juhászatra használták. Ha ránézünk, mintha egy farkast látnánk, valószínűleg ez is lehetett a nemesítők célja. A németjuhász egy igazi munkakutya, szeret és tud is dolgozni, ha az kell, mindenképpen kertbe ajánlott, olyanok mellé, akik szeretnek mozogni vele. Rengeteg filmban látható intelligenciájának példánya, ami nyilvánvalóan az oktatás érdemes is, de ez a fajta valóban könnyen tanul, igen okos és intelligens. Juhász génjeit örökölve őrző-terelő kutya, ami háznál tartva főleg a házőrzésben mutatkozik. Sokan félnek tőle, mivel kinézetre tekintélyt parancsoló és éles, figyelmes tekintete nem ereszt. Tudni kell vele bánni, de ez főleg gazda függő is. A gyerekeket szereti, őket is ösztönösen védi. Igazi, jóképű bátor, és jó barát.   

 

Az életben

BrandonSajos már régen nincs köztünk, de életem első kutyája -  Cézár - egy, az ezen a képen látható igen ritka színárnyalatú szürke-fekete Német Juhászkutya volt. A szürkék talán a barnákhoz képest valamivel zömökebb felépítésűek, de inteligenciájuk semmivel sem alacsonyabb, mint a fajta más tagjaié. Cézár kedves volt, okos és remek házőrző. A házba csak az jöhetett be, akit ő is akart. Ebben nagy különbség van közte és például a labradorok között. Ételben nem válogatós, nem érzékeny. Igaz nem is kényeztettük el különféle speciális tápokkal. Ő akkoriban még a hagyományos kutya ételt, a jó szívvel összeválogatott "házi kosztot" kapta (Ami sajnos nem egy igazán kiegyensúlyozott és túlságosan ajánlott étrend). Sajnos valószínűleg ez is közre játszhatott abban, hogy idős korára a fajtára jellemző (medence)csont kopás őt is elérte, és ez megnehezítette a mozgását. Nehezen tudta már felvenni a versenyt a gyerekekkel és a második kutyánkkal egy űbermozgékony Német Spicc-cel. Élete végéig ő volt a domináns, de gazdának többeket is elfogadott a családból, nekünk könnyű volt őt kezelni. Mindössze egy dologtól félt, sajnos megszállottságig, a mennydörgéstől. Ilyenkor csak a közelünkben szeretett lenni, vagy egy nagyon eldugott zárt szobában, amíg a vihar elvonul.        

 

 

Tipp

A németjuhászok tehát hajlamosak az ízületi megbetegedésekre és fájdalmakra. A glükózamin és a kondroitin olyan természetes összetevők, amelyek támogatják az egészséges ízületeket és segítenek megőrizni a porcok egészségét, míg az Omega-3 zsírsavak és az E-vitamin csökkenti a gyulladást és a fájdalmat. A Polaris Németjuhászoknak szóló fajtaspecifikus receptjeinek elsőszámú összetevője a lazas, amely erősíti és sötétíti a németjuhászok természetes szőrzetpigmentációját is. 

 

 
   Polaris Német Juhászkutya Lazac-Pulyka      Polaris Junior Német Juhászkutya Lazac-Pulyka
5.490 Ft-tól   5490 Ft-tól
1.536,75 Ft/kg   1.536,75 Ft/kg
 

 

Keresés