Szárazeledelek - Kudo (by Danube Petfoods)

Hagyományos extrudálás: Ez egy hagyományos tápkészítési eljárás, amellyel az extrudálás során a nyers (vagy dehidratált) összetevőket, összekeverik gőzzel párolják, a kívánt méretekre vágják, majd rövid ideig tartó magas hőkezeléssel szárítják ki.

Cégünk, a családi vállalkozásként működő Danube Petfoods hidegen sajtolt szárazeledeleket készít a családi kedvencek számára. Vállalkozásunk 30 éve van jelen a nemzetközi takarmánypiacon, illetve áll kapcsolatban a Duna-régió gazdáival, akik a legjobb alapanyagokkal látnak el minket. Az ebben a szegmensben szerzett tapasztalatainkat kamatoztatjuk a legmagasabb minőségű kutyaeledel megalkotása során. A KUDO termékek nem tartalmaznak sem gabonaféléket, sem burgonyát, sem tápiokát. Összetevői között mindössze hús, zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények találhatók. A KUDO eledelek készítésekor egyszerűségre törekszünk, vagyis úgy kezeljük a kutyákat és az emésztőrendszerüket, ahogy azt a természet megalkotta.

 

CSALÁDI VÁLLALKOZÁS VAGYUNK

DE SZABVÁNYAINK SZIGORÚAK

Noha családi vállalkozás vagyunk, szabványaink magasabbak, mint azon vállalatoké, ahol formális irányítás zajlik. Hiszünk az őszinteségben, a felelősségben és a bizalomban. Szilárd meggyőződésünk, hogy ezek nélkül nem lehet valódi minőséget garantálni.

 

MIÉRT JOBB A KUDO KEDVENCÉNEK?

A VÁLASZ EGYSZERŰ

• Hidegen sajtolt technológia: ennek előnye az alacsony feldolgozási hőmérséklet, mely megőrzi az összetevők legfontosabb tápanyagait OLVASS TOVÁBB

• Legjobb összetevők: a legmagasabb minőségű hússal, válogatott zöldségekkel és egészséges gyógynövényekkel dolgozunk OLVASS TOVÁBB

• Folyamatosan ellenőrzött alapanyagok: a kiemelkedő minőségű összetevőket kivétel nélkül a Duna-régióban termelő gazdáktól szerezzük be OLVASS TOVÁBB

Gabonamentes: emellett nem tartalmaz sem burgonyát, sem tápiokát OLVASS TOVÁBB

 A hagyományosan, extrudálással készült kutyatápokkal az egyik probléma, hogy felszívják a folyadékot a tápcsatornában, és megduzzadnak, ami az állatoknál hasi diszkomfortérzetet, nehéz emésztést, felfúvódást, puffadást okozhat. A másik gond velük az, hogy a magas hőmérsékleten való feldolgozás során az összetevők sokat veszítenek a tápértékükből és az ízükből, hiszen a magas hőmérsékletre való hevítés megváltoztatja a fehérjék szerkezetét.

Köztudott, hogy az emberi táplálkozásban is előnyösebb a zöldségek párolással való előkészítése, mint a magas hőfokon való főzés. A párolt zöldségek egészségesebbek, mert több tápanyagot és vitamint megőriznek az alacsonyabb hőmérsékleten való, rövidebb ideig tartó hőkezelés által.

A hidegen sajtolás (cold pressed) technológiája ugyanezt a célt szolgálja a kutyatápok készítése során: hogy a tápok sértetlenül megőrizzék az összetevők értékes tulajdonságait, a tápanyagokat, rostokat, vitaminokat, enzimeket, olajakat, mindezek hatékonyabban felszívódjanak belőlük, és az ízük is jobb legyen. A hidegen sajtolt tápok így jobb emésztést és hosszútávú egészséget garantálnak.

A hidegen sajtolás mint gyártási eljárás ráadásul kevesebb energiát emészt fel, ezáltal kíméli a környezetet. Hisszük, hogy ez az állateledel-piac előremutató technológiája.

A lenti videóban az látható, ahogy két pohár vízbe két különböző kutyaeledelt öntünk. Az egyikbe Kudót, a másikba pedig egy hagyományos extrudált tápot.

Nagyobb sűrűségének köszönhetően a Kudo rögtön a pohár aljára süllyed, míg az extrudált táp lebeg a víz felszínén. A Kudo, amint vízzel érintkezik, elkezd oldódni, két óra múlva már teljesen feloldott állapotba kerül.

Ezzel szemben az extrudált táp több mint négy óra elteltével is nagyrészt oldatlanul lebeg a víz felszínén. Teljesen egyértelműen látszik, hogy a hidegen sajtolt kutyatáp sokkal jobb felszívódást, könnyebb emészthetőséget jelent a házi kedvenc számára.

 

Rendezés: