Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

SANA (by Sana Premium Dog Foods)

A SANA egy német kutyaeledel-"manufaktúra". Tulajdonosa, Rainer Hauf 20 éves állateledel-piaci tapasztalat után döntött úgy, hogy megalakítja saját üzemét, mert úgy érezte, hogy óriási igény van egy valóban természetességen, felelős állattartáson, mindenmentes feldolgozáson alapuló eledelcsaládra, amelyet a BARF-osok is használhatnak vagy az időhiánnyal küzdő BARF-olókat segíti. Ez a márka volt a Fresco, amely igen gyorsan szép hírnévre tett szert a német kutyaeledelpiacon. A márkában mások is potenciált láttak, ez azonban az eredeti elvekkel való meghasonlást is igényelte volna. Hauf ezért 2022-ben úgy döntött, hogy eladja sikercégét, hogy az a saját útját járhassa. Ő pedig belekezdett a SANA projektbe, amelyben már mindent kizárólag a saját, eredeti elvei mentén, immáron megalkuvások nélkül építhet fel. A márka 2023-ban lett valósággá, egy új értékesítési koncepcióval, termékek széles választékával a főleg levegőn szárított menüktől a szárított állati részeken keresztül, az egészséges és hipoallergén jutalom-, és tréningfalatokig. Mindent természetes alapanyagokból, gabona-, burgonya- és más kitöltőanyag-mentesen, hozzáadott mesterséges vitamin és adalékanyagok nélkül, valamint az extrudálási vagy hidegen sajtolási eljárások kizárásával készítenek. Ehelyett a termékek keverve tartalmaznak friss, levegőn vagy fagyasztva szárított összetevőket, amelyeket a lehető legmagasabb minőségi elvárások alapján (IFS 6-os minősítéssel) válogatnak. Bátran ajánlhatók a nyers etetés alternatívájaként, vagy kiegészítésére is.

 

Mely termékeket választottuk a gyártó választékából?

- A teljes értékű szárított BARF menük teljes termékkínálatban elérhetőek, és hamarosan a tréningsnack-ek és a jutalomfalatok széles választéka is. Minden általunk forgalmazott termék remek összetevőkből készül és egyedi szárítási eljárásának köszönhetően igen tápanyagdús.

 

Miért választottuk a(z) SANA (by Sana Premium Dog Foods)-t az éheskutya.hu közönsége számára?

- Termékeik A BARF étkeztetés szellemében készülnek. A teljes értékű eledelek önmagukban is követik a BARF alapelveket. A kiegésztő termékek pedig a BARF etetés mellé, vagy akár a SANA tápokkal való etetés mellé nyújtanak átlagon felüli  alternatívákat. A gyártó személye is a minőség garanciája. A fresco termékek elérhetetlensége miatt a SANA termékei a legjobb hiánypótlók lehetnek!

- Mivel a szárítás tartósítja is a terméket, így hosszú távon fagyasztás nélkül tárolható, és A BARF étrendet követők a kirándulásokra is magukkal vihetik, ha tudják hogy ott nem lesz lehetőség a napi nyers adag összeállítására. 

- Az összetevők egyediek és jól érthetően kerülnek megnevezésre a terméken. A cimkék egyértelműen fogalmaznak, nincsenek esernyő, vagy töltelék termékek a tápokban.

- Az összes általunk választott termékük gabonamentes, burgonya-, és kukoricamentes.

- Minőségi alapanyagokból állnak, amelyeknek a nemzetközi IFS 6 generációs szabványának feleltetnek meg. Ezen kívül a német követelményeknek is megfelelnek.

- A felhasznált termékek frissek és mind németországi felelős termesztésből származnak.  

- A kínálatban van halas és hagyományos húsos termék, valamint a legújabb trendnek számító vegetáriánus és rovarfehérjés ajánlat is. 

- Termékeik egy állati fehérjét tartalmaznak csak (monoprotein), de vannak hipoallergén termékeik is, amelyekhez mindössze egy zöldséget adnak hozzá, így garantálva, hogy a legkevesebb allergén anyag vegyülhessen ezekben a termékekben.  

 

Esetleges negatívumok?  

- A szárítási eljárás, a nyers és friss etetéshez képest feldolgozott terméket eredményez. Némileg csökken az összetevők nyersanyagtartalma, de természetesen sokkal kevésbé, mint az extrudálás, vagy akár a hidegen sajtolási eljárások esetén is. Az elkészítési eljárásokról itt írtunk bővebben

- A szárított BARF-ot nem kell vízben feloldani, de a legjobb formájukat mégis így mutatják. Ez pár percet igénybe vesz, tehát némileg időigényes. Ugyanakkor ha felszívta magát vízzel már majdnem olyan, mint egy nyers húsgolyó. 

 

Az éheskutya.hu értékelése: 

A(z) SANA (by Sana Premium Dog Foods) termékei átlagon felüli mennyiségű emberi fogyasztásra is alkalmas részletesen megnevezett (!) összetevőkből, főleg húsból készülnek, kiemelkedően sok állati proteint és zsírt tartalmaznak, szénhidrát tartalmuk kiemelkedően alacsony (kb 16%). Így ez az igen ifjú, de annál tapasztaltabb gyártói múltú német márka termékei, minden kutyatulajdonosnak szívből ajánlottak Értékelésünk:

Az egyes termékek értékelési átlaga, szígorú értékelési rendszerünk alapján:

5/5

  ​

Keresés